Intercrop of Vegetables

Authors

  • Itamar Rosa Teixeira Universidade Estadual de Goiás
  • José Hortêncio Mota Universidade Federal do Mato Grosso do Sul
  • Alessandro Guerra da Silva Fundação do Ensino Superior de Rio Verde

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0359.2005v26n4p507

Keywords:

Multiple cultivation, Intercrop, Vegetables.

Abstract

Intercrop is a system used as a way of increase yield and income per unit of area. So it makes possible the maximum use of environment resources, besides it promotes ecological equilibrium. Considering the advantages that the intercrop system can offer for vegetable cultivation, which is characterized by intense management and soil exposing, this work shows the main aspects related to intercrop systems of vegetables.

Metrics

Metrics Loading ...

Author Biographies

Itamar Rosa Teixeira, Universidade Estadual de Goiás

 Professor adjunto da Universidade Estadual de Goiás, Unidade Universitária de Ipameri, Rodovia GO 330, Km 241 – Anel Viário, 75780-000, Ipameri/GO.

José Hortêncio Mota, Universidade Federal do Mato Grosso do Sul

Bolsista de Desenvolvimento Regional – CNPq/UFMS, Cx. Postal 533, 79804-970, Dourados/MS.

Alessandro Guerra da Silva, Fundação do Ensino Superior de Rio Verde

Professor da Fundação do Ensino Superior de Rio Verde, Faculdade de Agronomia, Cx. Postal 104, 75901-970, Rio Verde/GO.

Published

2005-06-30

How to Cite

Teixeira, I. R., Mota, J. H., & Silva, A. G. da. (2005). Intercrop of Vegetables. Semina: Ciências Agrárias, 26(4), 507–514. https://doi.org/10.5433/1679-0359.2005v26n4p507

Issue

Section

Review Article

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>