Determination by modified fluorometric method, of Thiamine Loss in commercial pasteurization of whole milk
DOI:
https://doi.org/10.5433/1679-0359.1994v15n1p48Keywords:
Thiamine, Loss of vitamin B1, Milk, Pasteurization.Abstract
This research was undertaken, to check by fluorometric method, the loss of thiamine (Vitamin B1) of whole milk by commercial pasteurization. Analytical technique was the fluorometric assay method of the Association of Official Analytical Chemists - AOAC, with some modification, particularly in sample preparation and its purification with cation exchange resin normally used for dried milk or enriched dairy products. Samples'of whole, raw and pasteurized milk were analysed and the obtained results for raw milk were comparable to those of literature. For pasteurized milk, there was a loss from 18,5 up 50,0% of thiamine as a result of heat treatment.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
O Copyright dos manuscritos publicados pertence ao periódico. Como são publicados em um periódico de acesso aberto, eles estão disponíveis gratuitamente, para uso privado ou para fins educacionais e não comerciais.
A revista tem o direito de fazer, no documento original, alterações referentes às normas lingüísticas, ortografia e gramática, com o objetivo de garantir as normas padrão do idioma e a credibilidade da revista. No entanto, respeitará o estilo de escrita dos autores.
Quando necessário, alterações conceituais, correções ou sugestões serão encaminhadas aos autores. Nesses casos, o manuscrito deve ser submetido a uma nova avaliação após revisão.
A responsabilidade pelas opiniões expressas nos manuscritos é inteiramente dos autores.