Aspectos tecnológicos dos queijos suíços: revisão

Authors

  • Sueli C. Andrade Universidade Estadual de Londrina
  • Jacinta Sanchez Pelayo Universidade Estadual de Londrina
  • Lúcio A. F. Antunes Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0359.1987v8n1p35

Keywords:

Swiss cheeses, Cheeses, Chesse technology.

Abstract

In this paper, the authors review the principal technological aspects of the production of swiss cheese. The determining characteristics of this product; the mechanisms of the formation of the eyes, flavor and texture and principal defects that could alter this products are described extensively.

 

Author Biographies

Sueli C. Andrade, Universidade Estadual de Londrina

Mestranda em Ciências de Alimentos - UEL

Jacinta Sanchez Pelayo, Universidade Estadual de Londrina

 

Mestranda em Ciências de Alimentos - UEL

Lúcio A. F. Antunes, Universidade Estadual de Londrina

 

Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos — CCA - UEL

Published

1987-01-08

How to Cite

Andrade, S. C., Pelayo, J. S., & Antunes, L. A. F. (1987). Aspectos tecnológicos dos queijos suíços: revisão. Semina: Ciências Agrárias, 8(1), 35–41. https://doi.org/10.5433/1679-0359.1987v8n1p35

Issue

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