Efeito da glucose-oxidase sobre a produção de celulase

Efeito da glucose-oxidase sobre a produção de celulase

Authors

  • Maria Célia de Oliveira Hauly Universidade Estadual de Londrina
  • Antonio Sérgio de Oliveira Universidade Estadual de Londrina
  • Rui Sérgio dos Santos Ferreira da Silva Universidade Estadual de Londrina
  • Rosângela Caminotto Universaidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0375.1983v4n14p439

Abstract

With the object to decrease the glucose inhibitory effect over cellulose, Trichoderma reesei QM 9414 was cultivated in the presence of 72,000 units (4g) of glucose-oxidase per liter culture media. Measurements were made for enzyme activity, protein and residual cellulose for all the fermentations in the presence or in the absence of glucose-oxidase. Analysis of variance (F-test had shown that the enzyme activity and specific activity were not statistically significant at 5% level (p<0,05) under these two different fermentation conditions.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Maria Célia de Oliveira Hauly, Universidade Estadual de Londrina

Mestre em Ciências de Alimentos, Professora do Departamento de Química da UEL.

Antonio Sérgio de Oliveira, Universidade Estadual de Londrina

Professor Assistente do Departamento de Química da UEL.

Rui Sérgio dos Santos Ferreira da Silva, Universidade Estadual de Londrina

 

Doutor em Ciências de Alimentos, Professor do Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos da UEL.

Rosângela Caminotto, Universaidade Estadual de Londrina

 

Estagiária do Departamento de Química, UEL.

Published

2004-12-15

How to Cite

Hauly, M. C. de O., Oliveira, A. S. de, Silva, R. S. dos S. F. da, & Caminotto, R. (2004). Efeito da glucose-oxidase sobre a produção de celulase. Semina: Ciências Exatas E Tecnológicas, 4(14), 439–443. https://doi.org/10.5433/1679-0375.1983v4n14p439

Issue

Section

Original Article

Most read articles by the same author(s)

Loading...