Grânulos e pastas de amido: o estado da arte

Authors

  • Antonio Paulo Giacometto Universidade Estadual de Londrina
  • Gilvan Wosiacki Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0383.1985v6n3p155

Keywords:

Starch, Starch granules, Starch pastes, Rheological properties.

Abstract

Some physical and chemical features of natural starch granules and rheological behavior of their pastes are discussed in order to illustrate the present state of art and to suggest further research.


Author Biographies

Antonio Paulo Giacometto, Universidade Estadual de Londrina

Químico, Departamento de Química do Centro de Ciências Exatas da UEM

Gilvan Wosiacki, Universidade Estadual de Londrina

Engenheiro Químico, Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos da UEL

How to Cite

GIACOMETTO, Antonio Paulo; WOSIACKI, Gilvan. Grânulos e pastas de amido: o estado da arte. Semina: Ciências Sociais e Humanas, [S. l.], v. 6, n. 3, p. 155–159, 2010. DOI: 10.5433/1679-0383.1985v6n3p155. Disponível em: https://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/seminasoc/article/view/7470. Acesso em: 17 jul. 2024.

Issue

Section

Artigos Seção Livre