Enriquecimento de pão com lisina: revisão e perspectivas

Enriquecimento de pão com lisina: revisão e perspectivas

Authors

  • Reginalice M.G.B. Saab Universidade Estadual de Londrina
  • Eugênio Aquarone Universidade de São Paulo
  • Rui Sergio F. da Silva Universidade Estadual de Londrina
  • Chigurupati S. Rao Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0375.1980v2n6p101

Abstract

This review presents a comprehensive study of bread fortification with lysine considering formulation, addition and loss of lysine and bread characteristics (internal and external). The lack of standardization is the major problem to draw conclusion. A quantitative methodology (response surface analysis) including the experimental variables (sugar level, time-temperature and bread geometry) is suggested for present and future comparison purposes.

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Author Biographies

Reginalice M.G.B. Saab, Universidade Estadual de Londrina

Professorado Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos da FUEL. Mestre em Tecnologia das Fermentações, USP.

 

Eugênio Aquarone, Universidade de São Paulo

Professor Catedrático da Faculdade de Ciências Farmacêuticas da Universidade de São Paulo.

Rui Sergio F. da Silva, Universidade Estadual de Londrina

 

Professores do Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos, UEL, Londrina, PR Brasil.

Chigurupati S. Rao, Universidade Estadual de Londrina

Professores do Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos, UEL, Londrina, PR Brasil.

 

Published

2004-12-15

How to Cite

Saab, R. M., Aquarone, E., Silva, R. S. F. da, & Rao, C. S. (2004). Enriquecimento de pão com lisina: revisão e perspectivas. Semina: Ciências Exatas E Tecnológicas, 2(6), 101–106. https://doi.org/10.5433/1679-0375.1980v2n6p101

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