Função de demanda de alimentos com parâmetros variáveis: uma análise da região sul do Brasil
DOI:
https://doi.org/10.5433/1679-0359.1981v2n7p131Abstract
In this paper the transformation of variables analysis has been applied to estimate the demand for food. Aggregated data for the Southern Region of Brazil, collected in 1974, was used in the analysis. Results indicate that food demand is incomeinelastic (Ey - 0,39/) and this elasticity tends to decline as income rises. Elasticities calculated form arbitrary functional forms (linear, duoble-log and ratio semi-log) are at times more than 60 percent different from that calculated from the "appropriate" form. The empirical evidence further suggest that there are economies of size in food consumption for learger house holds.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
O Copyright dos manuscritos publicados pertence ao periódico. Como são publicados em um periódico de acesso aberto, eles estão disponíveis gratuitamente, para uso privado ou para fins educacionais e não comerciais.
A revista tem o direito de fazer, no documento original, alterações referentes às normas lingüísticas, ortografia e gramática, com o objetivo de garantir as normas padrão do idioma e a credibilidade da revista. No entanto, respeitará o estilo de escrita dos autores.
Quando necessário, alterações conceituais, correções ou sugestões serão encaminhadas aos autores. Nesses casos, o manuscrito deve ser submetido a uma nova avaliação após revisão.
A responsabilidade pelas opiniões expressas nos manuscritos é inteiramente dos autores.