Cheese-whey - production, features and utilization: a review

Authors

  • Elisa Helena Giglio Ponsano Universidade Estadual de Londrina
  • Marcos Franke Pinto Universidade Estadual de Londrina
  • Raul Jorge Hernan Castro Gomez Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0359.1992v13n1p92

Keywords:

Whey, Chseese-whey, Biochemical Oxigen Demand (BOD).

Abstract

This paper deals with the different ways of obtaining cheese-whey its chemical composition, nutritional value and pollutant load, as well as some available industrial possibilities for its utilization.

 

Author Biographies

Elisa Helena Giglio Ponsano, Universidade Estadual de Londrina

Mestrando em Ciências de Alimentos - Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias -Universidade Estadual de Londrina.

Marcos Franke Pinto, Universidade Estadual de Londrina

 

Mestrando em Ciências de Alimentos - Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias -Universidade Estadual de Londrina.

Raul Jorge Hernan Castro Gomez, Universidade Estadual de Londrina

 

Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias - Universidade Estadual de Londrina.

Published

1992-01-13

How to Cite

Ponsano, E. H. G., Pinto, M. F., & Gomez, R. J. H. C. (1992). Cheese-whey - production, features and utilization: a review. Semina: Ciências Agrárias, 13(1), 92–96. https://doi.org/10.5433/1679-0359.1992v13n1p92

Issue

Section

Communication

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