Benefits derived from the consumption of acidophillus-milk: a review

Authors

  • Marcos Franke Pinto Universidade Estadual de Londrina
  • Elisa Helena Giglio Ponsano Universidade Estadual de Londrina
  • Raul Jorge Hernan Castro Gomez Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0359.1992v13n1p87

Keywords:

Lactobacillus, Lactobacillus acidophilus, Acidophilus milk.

Abstract

The present paper approaches the relationship between intake of fermented milk containing Lactobacillus acidophilus — acidophilus milk — and some benefits to health, such as prevention and treatment of intestinal infections, anticholesteremy, probiosis, anticarcinogenic activity, etc.

 

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Author Biographies

Marcos Franke Pinto, Universidade Estadual de Londrina

Mestrando em Ciências de Alimentos - Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias -Universidade Estadual de Londrina.

Elisa Helena Giglio Ponsano, Universidade Estadual de Londrina

 

Mestrando em Ciências de Alimentos - Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias -Universidade Estadual de Londrina.

Raul Jorge Hernan Castro Gomez, Universidade Estadual de Londrina

 

Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias - Universidade Estadual de Londrina.

Published

1992-01-13

How to Cite

Pinto, M. F., Ponsano, E. H. G., & Gomez, R. J. H. C. (1992). Benefits derived from the consumption of acidophillus-milk: a review. Semina: Ciências Agrárias, 13(1), 87–91. https://doi.org/10.5433/1679-0359.1992v13n1p87

Issue

Section

Communication

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