Benefits derived from the consumption of acidophillus-milk: a review

Authors

  • Marcos Franke Pinto Universidade Estadual de Londrina
  • Elisa Helena Giglio Ponsano Universidade Estadual de Londrina
  • Raul Jorge Hernan Castro Gomez Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0359.1992v13n1p87

Keywords:

Lactobacillus, Lactobacillus acidophilus, Acidophilus milk.

Abstract

The present paper approaches the relationship between intake of fermented milk containing Lactobacillus acidophilus — acidophilus milk — and some benefits to health, such as prevention and treatment of intestinal infections, anticholesteremy, probiosis, anticarcinogenic activity, etc.

 

Author Biographies

Marcos Franke Pinto, Universidade Estadual de Londrina

Mestrando em Ciências de Alimentos - Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias -Universidade Estadual de Londrina.

Elisa Helena Giglio Ponsano, Universidade Estadual de Londrina

 

Mestrando em Ciências de Alimentos - Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias -Universidade Estadual de Londrina.

Raul Jorge Hernan Castro Gomez, Universidade Estadual de Londrina

 

Departamento de Tecnologia de Alimentos e Medicamentos - Centro de Ciências Agrárias - Universidade Estadual de Londrina.

Published

1992-01-13

How to Cite

Pinto, M. F., Ponsano, E. H. G., & Gomez, R. J. H. C. (1992). Benefits derived from the consumption of acidophillus-milk: a review. Semina: Ciências Agrárias, 13(1), 87–91. https://doi.org/10.5433/1679-0359.1992v13n1p87

Issue

Section

Communication

Most read articles by the same author(s)