Mineral content, based in the Recommended Daily Intake, in cashew nut obtained from conventional and organic cultivation in different stages of processing
DOI:
https://doi.org/10.5433/1679-0359.2012v33n5p1869Palavras-chave:
Food processing, Organic foods, Nutritional values, Oligoelements.Resumo
The cashew nut has a high nutritional value since it is a source of protein, fatty acids and carbohydrates. The minerals quantification in food is important, since these are important constituents from the nutritional point of view. Given the above, this research aimed to characterize and quantify the minerals of the cashew nuts from conventional and organic cultivation during various stages of processing with emphasis in the Recommended Daily Intake of these minerals. The study was performed with cashew nuts collected at four stages of processing (after shelling, before peeling, after peeling and packing). The minerals sodium, potassium, calcium, magnesium, iron, copper, zinc, manganese, cobalt, nickel and selenium were quantified. The nuts presented good content of all minerals studied. There was little variation in the content of the potassium, magnesium, zinc and cobalt minerals during the processing. The cashew nuts from conventional cultivation presented similar content of minerals to the nuts from organic cultivation.
Downloads
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
Copyright (c) 2012 Semina: Ciências Agrárias
Este trabalho está licenciado sob uma licença Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Semina: Ciências Agrárias adota para suas publicações a licença CC-BY-NC, sendo os direitos autorais do autor, em casos de republicação recomendamos aos autores a indicação de primeira publicação nesta revista.
Esta licença permite copiar e redistribuir o material em qualquer meio ou formato, remixar, transformar e desenvolver o material, desde que não seja para fins comerciais. E deve-se atribuir o devido crédito ao criador.
As opiniões emitidas pelos autores dos artigos são de sua exclusiva responsabilidade.
A revista se reserva o direito de efetuar, nos originais, alterações de ordem normativa, ortográfica e gramatical, com vistas a manter o padrão culto da língua e a credibilidade do veículo. Respeitará, no entanto, o estilo de escrever dos autores. Alterações, correções ou sugestões de ordem conceitual serão encaminhadas aos autores, quando necessário.