Avaliação nutricional e aceitabilidade de alimentos formulados utilizados em programas institucionais

Authors

  • Dilson Teixeira Coelho Universidade Federal de Viçosa
  • Cinara Regina Damiani Universidade Federal de Viçosa
  • José Carlos Gomes Universidade Federal de Viçosa
  • Mitsue Hironaka Bicudo Universidade Federal de Viçosa

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0367.1990v11n2p97

Keywords:

Infant formula, Nutritional evaluation, Infant foods.

Abstract

Experiments were, conducted to study nutritional and sensorial aspects of one infant formula based either on banana or soy bean flour. The results of the Protein Biological quality study indicated that formulas LBM-12, cinnamon flavored, end LBM-0'3, chocolate flavored, were similar to casein in quality, and formula MB-04, banana flavored, had values, lower than casein. Sensorial tests indicated that the product LBM-Q3, chocolate flavored, had better acceptance.


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Author Biographies

Dilson Teixeira Coelho, Universidade Federal de Viçosa

Departamento de Tecnologia de Alimentos – Universidade Federal de Viçosa. Viçosa-MG

Cinara Regina Damiani, Universidade Federal de Viçosa

Bolsista da CAPES - Universidade Federal de Viçosa. Viçosa-MG

José Carlos Gomes, Universidade Federal de Viçosa

Departamento de Tecnologia de Alimentos – Universidade Federal de Viçosa. Viçosa-MG

Mitsue Hironaka Bicudo, Universidade Federal de Viçosa

Bolsista da CAPES - Universidade Federal de Viçosa. Viçosa-MG

Published

2004-12-15

How to Cite

1.
Coelho DT, Damiani CR, Gomes JC, Bicudo MH. Avaliação nutricional e aceitabilidade de alimentos formulados utilizados em programas institucionais. Semin. Cienc. Biol. Saude [Internet]. 2004 Dec. 15 [cited 2024 Nov. 21];11(2):97-101. Available from: https://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/seminabio/article/view/6936

Issue

Section

Artigos