Determinação do teor de nitrato em vegetais da região de londrina por complexação do ácido salicílico

Authors

  • Bernard Gardes Universidade Estadual de Londrina
  • Dionísio Borsato Universidade Estadual de Londrina
  • Luis Cláudio Novaes da Silva Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0367.1986v7n2p60

Keywords:

Analysis of nitrate, Vegetables, Salicylic acid.

Abstract

A method for analysis of nitrate by complexation of salicylic acid has been evaluated. Determination of nitrate levels in kale, spinach, wild chicory, rocket, chicory commercialized in urban area of Londrina (Brazil) has been realized.


Author Biographies

Bernard Gardes, Universidade Estadual de Londrina

Departamento de Química — CCE/UEL

Dionísio Borsato, Universidade Estadual de Londrina

Departamento de Química — CCE/UEL

Luis Cláudio Novaes da Silva, Universidade Estadual de Londrina

Estagiário do Departamento de Química — CCE/UEL

Published

2004-12-15

How to Cite

1.
Gardes B, Borsato D, Silva LCN da. Determinação do teor de nitrato em vegetais da região de londrina por complexação do ácido salicílico. Semin. Cienc. Biol. Saude [Internet]. 2004 Dec. 15 [cited 2024 Jul. 22];7(2):60-1. Available from: https://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/seminabio/article/view/6427

Issue

Section

Artigos