Dosagem microbiológica de Tiamina (Vit. B1) em cultivares de soja (Glycine max) L. Merril

Authors

  • Shiduca Itow Jankevicius Universidade Estadual de Londrina
  • Regina Celi Scorpione Universidade Estadual de Londrina
  • Deise Tihe Takaoka Universidade Estadual de Londrina
  • José Vitor Jankevicius Universidade Estadual de Londrina

DOI:

https://doi.org/10.5433/1679-0367.1988v9n3p126

Keywords:

Microbiological dosage, Vitamins, Thiamine, Soy-bean.

Abstract

The vitamin thiamine (B1) evaluated in loy-bean (Glycine max) cultivars, 1982/84 harvests, utilizing the microbiological method. The values found demonstrate that this vitamin did not present significative variations between genetic varieties hut loss of biological activity of the vitamin wax observed during grain storage.

Author Biographies

Shiduca Itow Jankevicius, Universidade Estadual de Londrina

Departamento de Patologia Geral – Centro de Ciências Biológicas – Universidade Estadual de Londrina – CCB/UEL

Regina Celi Scorpione, Universidade Estadual de Londrina

Bolsista de Iniciação Científica - CNPq

Deise Tihe Takaoka, Universidade Estadual de Londrina

Bolsista de Iniciação Científica - CNPq

José Vitor Jankevicius, Universidade Estadual de Londrina

Departamento de Patologia Geral – Centro de Ciências Biológicas – Universidade Estadual de Londrina – CCB/UEL

Published

2004-12-15

How to Cite

1.
Jankevicius SI, Scorpione RC, Takaoka DT, Jankevicius JV. Dosagem microbiológica de Tiamina (Vit. B1) em cultivares de soja (Glycine max) L. Merril. Semin. Cienc. Biol. Saude [Internet]. 2004 Dec. 15 [cited 2024 Jul. 22];9(3):126-8. Available from: https://ojs.uel.br/revistas/uel/index.php/seminabio/article/view/6874

Issue

Section

Artigos